School: St Johnston (2)

Saint Johnstown, Co. Donegal
S. Mac Giolla Bhríghde

1. (continued from previous page)
    keeked the bucket. Weel, onywie he had a will made leaving the casle an' ony money he had tae an aul freen o' his."
    "When the aul freen died he had nae will made. So ye see nabody was able tae clain the castle. An' way nabody leevin' in it, mosha sure did'nt it sheen go tae wrech."
    "There was nething there bit the ruins o't when the Dane's came tae this country. Wan day, when they wore gan roon lucking' for a place tae hide in didn't they spy the aul casle. An they went an' werent they over-joyed tae fin'oot tht there was a cave leadin' fai it on tae the shores o' the river Foyle. They also had a good view o' the country roon them. So ye see it was jist the kin o' a place they wore luckin' for."
    "Nabody iver stayed in it fae the time o'
    Castlethird, Co. Donegal