School: Trian Caol (roll number 10778)

Treankeel, Co. Donegal
Peadar Mac Gaoithín

1. (continued from previous page)
    that he would banish it. He killed a bullock and he took the hide and he went into it and he went to the place where the dragon was and the dragon ate it and when the man was inside the dragon he cut the stomach off with his sword.
    He came out and he cut the dragon in little pieces and he threw then into the loch and in about a minute the loch was red with blood.
  2. Sgéal.
    Dia Sathairn amháin chuaidh gásur beag 'un faoiside. Chuaidh sé go Teach an Phobaill ins an tráthnóna le na chuid urnaigh a rádh. Nuair a bhí sé i dTeach an Phobaill tamall tháinig an tsagart isteach chuaidh an buachall isteach chuige le na chuid peacaigh a innse dó. Dubhairt sé dó go rabh nead éin aige ins an ghairidhe agus gur thaisbean sé í dó buachall eile. An lá na diaidh sin tháinig an buachall eile agus bhris sé na h-uibheacha agus stroc sé an
    Pádraig Mac Daibhéid
    Peadar Mac Aodhachain