School: Trian Caol (roll number 10778)

Treankeel, Co. Donegal
Peadar Mac Gaoithín

(Pollan na gCorp - The Hollow of the Corpses)
    It is said that fourteen men fleeing from Scariffsollus bivouaced here on the night of the battle. When day cleared they kindled a fire and a party of English cavalry saw it. They killed the fourteen of them. The place was then called Pollan na gCorp
  2. Sgéal
    Lá amháin dimir muinntear Gleann t-Suilighe le muinntear Drumcaon. Da dtiocfadh le muinntear Drumcaon muinntear Gleann t-Suilighe a chuir amach thar Gleann t-Suilighe bhéadh an buaidh aca acht da dtiocfadh le muinntear Gleann t-Suilighe muinntear Drumcaon a chuir amach thar Cno na mboc bheadh an buaidh aca. Bhí achán aca trí mhíle on áit a thoisigh an bualadh báirre.
    Thoisigh an imirt agus bhí an cuid a bhfeárr d'én lá ag muinntear Drumcaon ar dtus agus bhí siad ag greadughadh an báirre a tharraingt o Gleann t-Suilighe.
    San uair sin bhí stoc eallaigh ag gach fear. Bí
    Brighid Ní Gallchobhair