School: Trian Caol (roll number 10778)

Treankeel, Co. Donegal
Peadar Mac Gaoithín

1. (continued from previous page)
    leabaidh ar bith aige fá na choinne. D'iarr sé air na rabh uisge coisreatha ar bith aige. Dubhairt sé go rabh. "Fan bomaite agus gheobhaid mé é fá do choinne," arsa Padaí.
    Bhí bucoid uisge salach in a suidhe ar an úrlar. Fuair Padaí graim ar an bhucoid. Bhain an fear bocht a bhearrad de Chaith Padaí an uisge salach air.
    "O stad, stad" arsan fear, "na bí a gcur amudha é." D'imthigh an fear bocht amach agus bhi sé uilig fliuch.
  2. Bhí fear agus a bhean in a gcómhnuidhe i dteach bheag. Is cuma caide deirfeadh an fear dearfadh an bhean go rabh sé cearr. La amháin bhi siad in a suidhe ag an teine agus tháinig luchóg amach as poll. "Caithfidh mé an poll sin a dhruid arsa PaidÍ." "Chan é sin an poll" ars' an bhean "ach seo an poll." Thoisigh an charagal idir an bheirt. Chonnaic Paidí nach rabh gar a bheith leithe agus d'imthigh sé. Chuaidhe sé go h-Albain agus d'fhan sé annsin ar feadh se mhí. Tháinig sé arais airíst agus dubhairt a bhean les, "Se do bheatha 'Phaidí ach da mbítheá ag argaal ó shoin seo an poll a dtáinig an luchóg as
    Anna Ní Gaoithin
    Seán Mac Daibhéid