School: Trian Caol (roll number 10778)

Treankeel, Co. Donegal
Peadar Mac Gaoithín

1. (continued from previous page)
    Then he jumed out of under the bed and ran out in the door, The man that was standing in the door with the hammer dropped dead, And the man with the red beard got away.
  2. Sgéal
    Bhí cailín ann aon uair amháin agus bhí sean Albanach i na chómhnuide i dteach comhgarach de. Produstún a bhí san Albanach seo agus bhí fuath aige do na Caitlicigh a bhí in a gcómhnuidhe comhga[r]ach do. Nuair a bhfuair an Albanach seo bás cuireadh é agus cuiread tumba os a cheann.
    Lá amháin chuaidh an cailín seo ar cúairt chuig an roilig in a rabh an Albanach agus chonnaic sí an tumba. Ghlan sí na litreacha agus annsin chaith sí sileogaí ar. Bhuail sí a cosa ar an uaigh agus dubhairt "A shean Albanach bhuidhe níl eagla ar bith orm romhat indiu." Leig sé buaithfreach as agus as go brathach leis an cailín.
    Máire Ní Éagartaigh
    Peadar Mac Aodhachain