School: An Árd Leathan (roll number 7680)

An Ailt Leathan, Co. Donegal
Pádraig Mac Ailin

1. Rud a tharlaigh ins an Pharóisde seo le goirid.
    Tá bean sa pharóisde seo (Jane Arnold Protestant) bhí madadh aici darbh ainm Paddy. Chuaidh mise isteach aici lá amháin agus bhí sí comhair a bheith ag caoineadh. Chuir mé ceist uirthi caidé bhí cearr leithi. Och fuair Paddy bás indé a deir sí. Is mise a crothnuigheas Paddy a deir sí no ní rabh [bamhail]? no pláta le nighe agam le fada. No lighe Paddy iad i gcomhnuidhe.
      1. people
    Pádraig Mac Ailin
    Male
  2. Tá leas ainmneacha an-choitcheannta i nGaedhealtacht Thír go dtí an t-am i láthair, ach bhí siad i bhfad ní ba choitcheannta ins an tsean-am 'ma tá siad anois. Chuirfeadh cuid de na h-ainmneacha bréige seo iongantas ar dhuine. Is minic a chuala mé go raibh baile amháin i nDun-na-nGall agus nach raibh aon duine ar an bhaile nach raibh leas ainm air.