School: An Árd Leathan (roll number 7680)

An Ailt Leathan, Co. Donegal
Pádraig Mac Ailin

1. An Doineann
    Bhí doineann mór ann i lár an t-samhraidh tá deich mbliana ó shoin. Ar maidin bhí sé iongantach dorcha. Annsin thoisigh sé ag cuir. Thoisigh an tóirneach ansin agus na roillrighe. Thuit cuid mhór splancacha. Bhí na tuillteacha ag teacht anuas na cnuic agus na cuibhrinn. Bhris an tuille isteach ins na tighe. Sgiob an tuille ar siubhal préacaí agus arbhar ar na daoine.
    2. processes and phenomena
    Gráinne Nic Ghloinn
  2. Sean Cheárdanna
    Bhí cuid mhór sean-cheardhanna ag na daoine fadó. Tá cuid aca ag na daoine go fóill. Bíonn na mná ag sníomh. Bíonn túirne aca. Gheibh siad dhá chárda. Bíonn