School: Caiseal (2)

An Caiseal, Co. Donegal
Seán Ó Domhnaill

1. Chuirtí paistí nár baisteadh roimhe seo in áit eigin chulta nach mbéadh an nduine ag siubhal thairis. Ceallmhuirí a bheirthí ar na h-aiteacha seo. Tá ceann acu seo i bFall a' Naois agus ceann i gCill Aodh Bhric agus ceann ar an Baile Úr. Níl usaid ar bith da bhaint asta seo anois. Deirtear duine a shiubhalas thar ceann de na Ceallmhuirí seo go dtiocfaidh sgráith spotannaí amach ar a chraicinn.
    An Ceallmhuir atá i bFall a' Naois, ta cloch mhór sheasamh ann agus deirtear gur cros a bhí o's cionn uaighe a bhí innte, ach gur briseadh í, agus tá clocha na seasamh an dóigh cheadna ar an Ceallmhuir atá ar an Baile-Úr.
    Maighréadh Ní Fhríghil
    Gort na Trá, Co. Donegal