School: Caiseal (2)

An Caiseal, Co. Donegal
Seán Ó Domhnaill

1. (continued from previous page)
    corr uair mhuireadh siad caora nó muc agus chuireadh siad salann ortha iad fhéin. D'íosadh siad iasc fosta agus gheobhfadh siad iad san fhairrge.
    Ag oidhche Fhéile Brighide bhí preataí bruighthe aca, agus ag oidhche Nodlag gheobhadh siad tae ag am luighe agus ag oidhche Shamhna gheobhadh siad ubhlaí agus cnódhanna. Ag Domhnach Cásga bhruitheadh siad uibheacha.
    Ní rabh cinéal ar bith eile bidh acha. Ní cuimhne le duine ar bith sa bhaile seo nuair a tháinig an chéad tae ariamh. Ní bhíodh cupaí ar bith aca fadó ach guagáin adhmuid fá choinne an bracháin agus bolannaí a bhíodh aca fá choinne a gcuid tae a ól.
    Siubhán Ní Fríghil
    Tulaigh Chonaill, Co. Donegal