School: Caiseal (2)

An Caiseal, Co. Donegal
Seán Ó Domhnaill

1. (continued from previous page)
    isteach mharbhuigh Mac Suibhne é. Chuaidh na saighdúirí 'na bhaile agus cha rabh sgéal ar bith leobhtha.
    Chuaidh an rí chuig an dall agus d'innis do gur chaill siad an cullach. D'iarr an dall air annsin saighdiúr achur i n-achan teach ar a' bhaile agus bheadh fhios aca cé acu gheobhas siad muic-fheoil úr le h-ithe.
    Nuair a mhothuigh Mac Suibhne na saighdiúirí a' teacht go h-achan teach chuir sé giota beag de i n-achan teach le tabhairt do na saighdiúirí.
    Nuair achuaidh siad na bhaile dubhairt siad uilig go bhfuair siad uilig muic-fheoil úr. Sin a rabh de sgéal leobhtha. Chuaidh an rí chuig an dall agus d'iarr an dall air féásta mór a thabhairt do bhuachaillí agus do chailíní na comhursanachta.
    "Fág doras pháláis d'inghine fosgailte agus fág iarrann bránndála
    Brian Ó Dochartaigh