School: Caiseal (2)

An Caiseal, Co. Donegal
Seán Ó Domhnaill

1. (continued from previous page)
    agus tarraingeóchaidh an t-ola úr ar toit san áit ar briseadh an poll; annsin cuir usaid thiar faoi'n áit ar briseadh an poll agus níl an nduine a dtáinig aréír nach dtiocfaidh anocht arís agus rachaidh siad isteach san usaid thiar agus cha dtig siad amach as.
    Rinne an rí mar a d'iarr an dall air. Nuair a tháinig an oidhche chuaidh Mac Suibhne agus an gaiféár na bhaile. Nuair a ruinne siad a suipéar dubhairt Mac Suibhne dá mbeadh ualach eile de'n ór aca go mbeadh ualach ag gach duine aca agus dubhairt an "gaiféár" go mbeadh sin aca chómh maith.
    Thug siad leo cásúr, liathán buicéád oile agus sac agus shiubhail shiad leo fá c hoinne ualaigh eile. Nuair a chuaidh siad go teach an óir d'fhosgail siad an poll.
    "Anois," 'deir Mac Suibhne, "gabh tusa isteach anocht: chuaidh mise
    Brian Ó Dochartaigh