School: Caiseal (2)

An Caiseal, Co. Donegal
Seán Ó Domhnaill

1. (continued from previous page)
    uaithe agus chuir na caoirigh leithe 'na bhaile arís. Nuair a chuaidh sí na bhaile d'innis sí mar thárla duithe ag deireadh an lae.
    "An bhfuil fhios agat cé é fhéín," arsaín (?) Gobán Saor.
    "Tá cinnte," arsa sise.
    "Chómh Luath géar agus a éireóchas tú ar maidin amáireach deán réidh an capall agus imthigh chómh teann agus a thig leat fá choinne an fhir a cheannuigh na caoirigh uaithe (?) indé cé bith áit in-a bhfuil sé."
    Ar maidn lá ar na bhárach d'imthigh an inghean ar dhruim chapaill fá choinne an fir. Bhí sí tamall maith a' cuartughadh i gcéad uair sul a bhfuair sí amach é. D'innis sise dó annsin caidé d'iarr a h-athair uirthi agus dubhairt seisean ar a bhomaite go rachfadh sé léithe agus chuaidh.
    D'imthigh siad annsin a' tarraingt na bhaile ar an Ghobán Saor, agus an bheirt aca a' marcuigheacht ar an chapall. Tháínig siad fhad leis an bhaile agus bhí fáilte mhór
    AT0875: The Clever Peasant Girl
    Brian Ó Dochartaigh