School: Caiseal (2)

An Caiseal, Co. Donegal
Seán Ó Domhnaill

1. Cá rabh bróga ar bith ar an chuid is mó de na daoine ins an tsean-aimsir. Na daoine a bhí bróa ortha bhí siad déanta amahc as croiceann ainmidhthe fiadhaine.
    Chá bíonn acht paistí sgoile cosnocht anois, tamall ins an t-samhradh. Ins an tsean-aimsir bheádh na daoine chomh mhór agus bhéádh siad ariamh sul a gcaiteadh siad bróga.
    Nigheann cuid de na daoine a gcuid cosa le uisge fuar agus sópa agus nigheann cuid eile aca iad le uisge te agus fuair fridh a chéile agus le sópa fósta. Caithtear ar siubhal an t-uisge a nightear na cosa leis.
    Snidheann Seán Mac Ghiolla Cheara as Cúl Beag agus Páidraig Ó Griobhtain as Iomaire Cam bróga.
    Chait na daoine sa tsean-aimsir bróa le bonn ádmaid. Rinne na greasuidhthe iad dóbhtha. Chá gcaitheann a duine iad acht na "Hikers" anois. Cár leasuigheadh leathar ar bith ariamh san áit.
    Nóra Nic Giolla Cheara
    Dumhaigh Mhór, Co. Donegal