Scoil: Caiseal (2) (uimhir rolla 15393)

An Caiseal, Co. Donegal
Seán Ó Domhnaill

Ar an leathanach seo

1. Bhí fear na comhnuidhe ar an Rinne-Bhuidhe d'arbh Ainm, Tomas Mach Giolla Cearra, agus Snámh sé o Port-na-Luinge go Mull-Mór agus thiochad leis dhuil síos go tóin na fairrge agus sé pighne a thógháil anios, agus rinne se sin fiche uair. Snámh sé trasna na Maoile Ruaidhe agus rinne sé an rud ceadna.
  2. Bhí fear i mBáile-Thaobh-Ruasghadh dar'bh ainm Aodh Ó Saidhail agus bhí sé na shuibhailteoir mhaith. D'fág sé an bhaile lá amhain ag an deic ochlog agus shiubhail sé go Litir-Ceanain agus thug sé ceadmachan mune leis ar a dhruim.
    Shiubhail sé arais sa bháile agus bhí sé sá bháile i n-ám leis an t-Suipear a dheanamh.
    Séamus Ó Conláin