School: Caiseal (2) (roll number 15393)

An Caiseal, Co. Donegal
Seán Ó Domhnaill

1. Bhí ministéir i gCruacháin tá fada ó shoin, agus bhí sé an -shaidhbhir. Níor mhaith leis a chuid saidhbhris a fhágail ag duine ar bith, agus ar an ádhbhar sin, d'fholaigh sé é faoi bhun chrainn san garrdha. Rinneadh iarrachtaí cupla uair leis an ór a fhághail, acht theip ortha é a fhágháil, nó thiocfadh spiorad agus dhúndadh sé an talamh ós coinne súile na ndaoine, agus annsin tháinig na sluaighte cait agus madaidh agus preéachan a bhí mar ghárdaí chosanta ar an saidhbhreas, tháinig siad agus chuir siad an tóir ar na daoine a bhí ag iarraidh an saidhbhreas a fhághail.
    Deir na ndaoine gur sobhrannaí agus ór atá ins an stór atá i bhfolach, ach chan'il fhios acu cad is fiú an stór. Deir siad fosta nach dtig an saidhbhreas a fhághail nó go dtiocfaidh fear naomhtha le é a chuartughadh.
        1. public infrastructure
    Cáitlín Ní Siadhail