School: Baile Mhichíl (roll number 16241)

Baile Mhicheáil, Co. Donegal
Brian Ua Gafacháin

1. (continued from previous page)
    smaoithigheann gach cailín ar chapall ina cheanntar féin. Chaithfidh an cailín a mbíonn fágtha a thomhais go dtí go mbéidh an capall cheart aici. Annsin thosuigheann muid arís an dóigh ceadhna.

"Bualadh an Mhéir"
    'Sé an an dóigh a n-imrigheann muid an chluichi sin na seasann cailín éigin agus chuireann sí a lámh ar a cúl agus druideann sí a súile. Seasann na cailíni eile ar a cúl. Bhuaileann dhuine éigin ar a méár. Annsin fiafruigheann siad díthe cé h-é a rinne é. Má tá sí contraílte chaithfidh sí dul indiaidh na ndaoine eile agus a súile druidhthe.
    ó Sheán O Fhríghil, Arathíre
  2. Na cluiche a n-imrigheann na páiste na léim árd, léim fádam rása na dtrí gcos, dallóg agus Cipín o bhfolach.
    An dóigh le léim árd a dhéanamh
    Domhnall Ó Fhríghil