School: Baile Mhichíl (roll number 16241)

Baile Mhicheáil, Co. Donegal
Brian Ua Gafacháin

1. (continued from previous page)
    eile ar shuibhal agus falluigheann siad uirthi annsin nuair atá gach cailín ináit déineann bean amháin sgairt agus annsin cuartuigheann an cailín iad.
  2. 'Sé an doigh a n-imrigheann muid an cluiche sin na téigheann beirt cailín ar suibhal agus glacann cailín amháin aca oraiste cur i gcás agus glacann an cailín eile ubhall cur i gcás. Annsin phileann siad go dtí na cailíni eile agus cuireann siad ceist ar na cailíni eile os iseal cioca ar bhfearr leo ubhall nó oraiste annsin na cailíni ar bhfearr leo ubhall teigheann siad ar chúl an cailín ag a bhfuil an t-ubhall agus na cailíni ar bhfearr leo oraiste déineann siad san an rud ceadhna.
    Annsin nuair atá gach cailín ar cúlaibh na beirte eile tosnuigheann muid ag gach cailín de taobh amhain ag tarraingt inaghaidh an taoibh eile agus cé bith taobh a tarrneochas an taobh eile gheibheann an taobh sin an bhuaidh.