School: Baile Mhichíl (roll number 16241)

Baile Mhicheáil, Co. Donegal
Brian Ua Gafacháin

1. (continued from previous page)
    agus as Conndae Na Midhe Seamus Inbhir agus bí tam na spág as Muigheo agus Mac Craith as Innis Eóghan. Ní beidh brógaó ar bith ar Tam na spág am ar bith a rabh sé thart agus bheidh droch éudhuigh air fosta acht bhí eudaigh Maithre ar na daoine eile. Bhí Mach Crait fior dalbha nuair na drabhairfeadh na daoine airgid do agus bhí siad uluig mór sin.
  2. Thig chuid mhór lucht siubhail go dtí mo theach sa acht ní h0iad na daoine cheadhna a thig i dtolamh. Seo chuid de na h-ainmneacha atá ortha:- Seán ÓSearcaigh as na Rosaibh, Seamus ÓMeallaigh as Muineachan, Seán Ó Cheallaigh as Oghmagh, Mícheal Ó h-Earbhaigh as an Chraoslach, agus Pádraig Mac Fhionnghaile as Chill a Bhric.
    Bíonn chuid de na fhearaibh bochta seo ag díol earraigh beaga agus gheibheann siad iad ó na siopadóiri
      1. people by social grouping