School: Baile Mhichíl (roll number 16241)

Baile Mhicheáil, Co. Donegal
Brian Ua Gafacháin

1. (continued from previous page)
    bhuidhe agus bhí dhá teaghlach mhóra ag an beirt fhear fósta. an leas ainm a bhí air na "Séarlas Saiplín agus bhí sé i gcomhnuidhe ag troid le na daoine deirtear go rabh sé i gcomhnuidhe thart san áit seo dé'n ceanntar.
    Bhí bean ag dul thart fadó dar b-ainm di "Brígidh an Stúcaire" agus bhí sí i gcomhnuidhe ag iarraidh bídh. Bhí bean eile ag dul thart fadó dar b'ainm dí "Máire Ní Gionnaile agus bhí ag na daoine í na thabhairt ó áit go h-ait i mbarra rótha mar na rabh sí abálta siubhal agus bhí sí i gcomhnuidhe ag radh" Tibán Tapaidh.
  2. Seo iad cuid dé'n lucht siubhal a bhí ag dul tart fá'n cheanntar seo i bhfad o shoin, "Máire na nGé," "Mairead a' bhat," "Máire Néill Mhóir," "Máire na Sguab," "Beici brocach," "Domhnall na Ribín,"
      1. people by social grouping
    Gráinne Ní Cholla