School: Baile Mhichíl (roll number 16241)

Baile Mhicheáil, Co. Donegal
Brian Ua Gafacháin

1. Bhí bean i na comhnuidhe i mBaile - Úr dár ainm Díthe Máire Ní Congaile agus gnídheadh sise coinnle as geir agus chuireadh sí an lín i lár na geire agus chuireadh sí lasóg ar an lín.
    Císean
    Bhí fear i na chomhnuidhe i mBaile - na- Lóiste dar ainm do Stiopán Ó Máirtín agus ba gnáthach leis císeán a dhéanamh fá coinne uibheach as slátaí sailléoige.
    Gaibhneacht
    Bhí fear i na chimhnuidhe i mBaile - Úr dár ainm do Neidi Mac Gíolla Cearr agus ba gnáthach leis cruidhtheacha a dhéanamh fá coinne na mbeathach agus dheánfadh sé tairgní agus cuid mór rúdaí eile fósta.
    Domhnall Ó Fhríghil
    An Baile Úr, Co. Donegal