School: Baile Mhichíl (roll number 16241)

Baile Mhicheáil, Co. Donegal
Brian Ua Gafacháin

1. (continued from previous page)
    rabh fhios ag duine ar bith acu go rabh an duine eile ar a chois is gur ghearr siad píosa de na brístí.
    Annsin nuair a d'éirigh an fear ar maidin agus nuair a chuir sé air na brístí dó bhí siad ró goirid ar fad agus b'éigean dó fanacht isitigh ón t-Seipeal.
  2. Chuaidh Paide Tárluigh go Sasain am amháin agus bhí triúr fear eile leis. Tháinig siad go dtí droichead agus bhéadh pighinn le díol ag achan duine le fhaghail trasna an droichead. hí Paidí an láidir ins an am agus d'fhiafruigh sé do fhear an droichid an mbéadh an dath níos mó le díol aige dá mbíodh ultach leis agus dubhairt an fear leis nach mbéadh. Thionntuigh Paidí agus chuir sé an triur eile ar a dhruim agus fuair an ceithre aca thar an droichead