School: Baile Mhichíl (roll number 16241)

Baile Mhicheáil, Co. Donegal
Brian Ua Gafacháin

1. Bhí fear ann am amháin dar b'ainm Paidi Tharluigh agus bhí sé 'na chomhnaidhe i mBaile Úr timcheall deich is fichid bliadain o shoin, agus bhí sé timcheall caoga bliadhan d'aois san am oidhche amháin tháinig sagart as an bhaile isteach agus bhí Paidi istigh leis fhéin.
    Thug an sagart gloine uisge beatha do Phaidi agus nuair a ól sé é dubhairt sé "Tá an ceann seo uaigneach" Thug an sagart gloine eile dhó is dubhairt Paidi " tá an bheirt i gcontabhairt troda anois'. Thug sé ceann eile dó , agus dubhairt sé "cuirfhidh mé seo eatorra".
    Éibhlín Ní Fhríghil
    An Baile Úr, Co. Donegal