School: Ballylar (roll number 10444)

Baile Láir, Co. Donegal
Aodh A. Mac Congáile

1. Cuirfidh mé mé fhéin i bhfiadhnaise Dhia. Tá mé ag gabháíl a dheanamh gníomh adhraidh. Creidim a Dhia go bhfuil tú annseo i lathair go bhfuil tú ag féachaint orm go bhfuil tú ag éisteacht liom go bhfuil fhios agat ar mo uile smaointighe. Adhram agus onóirim tú. Adhmhuighim gur thú mó Chruthuightheóir agus m'Árd thighearna. Íslim mé fhéin go h-umhal faoi dó smacht.
  2. Offralam duit a Thighearna mo chorp agus m'anam, mo chroidhe mo intinn agus mo thoil mo smaointigh mo bhriathardha agus mo ghníomharthaidhe ar feadh an lae seo in do ghlór agus in do onóir. Nuair a smaointigh muid ar ghnaithe agus ar chomhludar an lae seo rún ar na h-ocáide peacaidhe agus guidhmid rún daingin dó uile chineál peacadh a sheacnadh.