School: Ballylar (roll number 10444)

Baile Láir, Co. Donegal
Aodh A. Mac Congáile

1. (continued from previous page)
    Nuair a bhíonn páistí ag imirt dallóg cuirtear éadach thart fá shúile duine éighinteacht agus bíonn seisean ag iarraidh greim a fhágháíl ar dhuine de na daoine a bhíonn ag rith thart. Má gheibh sé greim ar dhuine ar bith ar bith caithfidh an duine sin an dallóg a chur air annsin.

"AN TARBH 'SAN PHÁIRC"
    Ní imrigheann na cailíní an tarbh 'san pháirc. Bíonn fáinne mór deánta agus bíonn duine taobh astoigh de'n fháinne ag iarraidh fágháíl amach agus an duine a leigeas amach é caithfidh seisean ghabhail isteach annsin.
    Imrightear "But-a-Bróg" agus "Dallóg" ins na toighthe ar na hoidhcheannaí fada ins an gheimhreadh. Imrightear na cluichí eile amuigh faoi'n spéir ar na laethe maithe ins an t-Samhradh.

Tomás Mac an t-Saoir, Seanach
  2. Tá cuid mór cluichí ag na daoine beaga "Dallóg" agus lúrapóg, na cinn is mó. Ins an teach a imireann siad "Dallóg". Cuireann duine amháin brat thart fá na shúile agus ansin ritheann sé indiaidh na ndaoine eile a bhíos a
    Máire Ní Bheaglaoich
    Seanach, Co. Donegal