School: St Garvan's, Rathmullen

Rathmullan, Co. Donegal
Séamus P. Mac Eiteagáin

1. (continued from previous page)
    sean fír agus é ag amharc amhac ar na daoine. Fuair na daoine an bhó annsin agus cuaidh an sean fear ar shiubhal.
    Lá amháin bhí fear amuigh ag obair an aice le carraig lá amháin agus bhí sé ag gabhail ceoil agus seo an port a bhí aige. Dia Luan, Dia Mairt, Dia Ceadaoine, Thainig fear beagamach agus dubhairt sé go mbainfeadh sé an cruitas dhá bhfuigheadh sé an port. Annsin d’foghluim an fear beag an port agus báin sé an cruit as. Bhí fear eile agus thósigh sé ag cheoil “Dia hAoine agus Dia Satharn.” Thainig an fear beag amach annsin agus dubhairt sé go ndearna sé diocar do an port agus chuir se an cruit eile air.
    Máire Ní Fhearradhaigh
    Lehardan, Co. Donegal