School: St Garvan's, Rathmullen

Rathmullan, Co. Donegal
Séamus P. Mac Eiteagáin

1. Sídeógaí
    I bfad ó sun bí daoine beaga na gcommuide san trí seo darb ainm na sideógaí. Cualais na sean daoine iad ag seinim ceoil ins na gleanncaib agus cualais mé sean daoine a rad go rab ceol an deas acu. Cualais mé go rab said na gcommuide saus ar con leac-Ardáim agus bead said amuig ag seinim ceoil gan aon oidce.
    Cualais mé mo sean-máthait a rad go rab fear darb ainm Tomas Shamcar agus bí sé ag marcuideasc cois teac an Pobail in Albain. BÍ oiche mór ag na sideógaí. Bí said ag damsaí agus bí sé an geal agus sgáirc Tomas amac go h-árd. 'Well done cuty sark and in an instance all was dark' B i ceann de na sidéógaí a rab
    Cathal Mac Gairbhith
    Killycolman, Co. Donegal