School: Rathmullan (roll number 14224)

Rathmullan, Co. Donegal
M. Ó Dochartaigh

1. (continued from previous page)
    beannuighthe the é. Tá sé cois an bhealaigh (?) mhóir - ag droichead i lár sruthain. Poll 'san tsruthain sin an (?) acht
    (6) (?) I bpáirc i n-aice le (5) go díreach ar an taoibh eile de'n bhealach mhór tá "Tobar Beannuighthe na Súl" a (?) abhfuil cuma tobair bheannuighthe air. (?) go leór téigheann daoine go dtí 'n tobar seo go fóill atá súile nimhneacha aca.
  2. 'Sé an tsean-ainm a bhí ar an baile seo Tearmain - mar bhí ar chuid mhór áiteacha a rábh teach-chomhnuidhe ag na manaigh.
    Míle ó'n baile i n-aice Cille Garbhain tá "Gleann Crois". Ba ghnáth leis na manaigh seilbh a bheith aca ar an áit seo agus sé sin brígh an ainme "Gleann Croise".
    Níl catloic ar bith na gcomhnuidhe annsin anois agus ní rabh ó thainig Dobhcra