School: Scoil Naomh Colmcille, Kilmacrennan (roll number 17036)

Kilmacrenan, Co. Donegal
Mícheál Ó Gallchobhair

1. (continued from previous page)
    Fair feathers makes [make?] fine birds. Time or tide will wait on no man. Love is blind. Fools rush in where angels fear to tread.
  2. Scéal

Aon uair amháin idír Loch as Alt agus Dún Mór bhí bean darbh ainm Nuala Níc Gharbaigh.

Aon uair amháin idír Loch as Alt agus Dún má bhí bean dabh ainm Nuala Níc Gharbaigh. Aon lá géimhrigh amháin nuair a bhí an sioc ar an tamamh agus an sneachta ag tuitim, Bhí , Nuala ag obair ag a tuirne.Bhí iangantas uirthí nuair a channaic sí dhá chat deag ag teacht isteach.Bhí eagla ar Nuala aghus thug sí lAn meise de bháinne do na cait agus thug sí cuireach daibh ól ,rud a rinne siad go rabh siad sásta. Chruinnigh siad thart fan teinidh iad fhéin a truimeach agus d'fán siad annsin ar fhead leath uaire agus bhi Nuala agh crith le heagla.Annsin thaisigh siad ag dhul amach agus d'fán an cat is luighe ag Nuala go bfuair sé bás
    Róise Nic Éiteagain
    Eamonn Mc Gettigan