School: Rosguill & Doe Branch I.N.T.O. (roll number n/a)

Ros Goill, Co. Donegal
T. Mc Ginley

1. (continued from previous page)
    maith go leor arsa fear an toighe osta. D'imthigh an buachaill bo agus a thri chomhraduidhe na bhaile.
    Thainig siad chuig an bhuachaill bo la ar na bharach arais agus d'fhiafruigh siad de caide a ghlacfadh se ar a hata. Dubhairt seisean gur cead punt a ghlacfadh se air. Thug siad cead punt do air agus thug siad leobhtha e. Thainig siad chuige la ar na bharach arais agus d'iarr siad air a ghabhail fa choinne "tract". Chuaidh se leobhtha. D'iarr fear de na h-uaisle an deoch agus nuair a bhi an deoch olta tharraing se an sean hata amach as faoi a chota agus dubhairt se, "This aul hat will pay for all". Ni iocfaidh leoga arsa maighistir an toighe osta.
    Shil siad nach rabh maith ar bith ins an t-sean hata nios mo agus chuaidh siad na bhaile. Nuair a bhi an buachaill bo amuigh ar maidin la ar na bharach thainig siad chuige ag iarraidh a gcuid airgid agus thug siad an sean hata do. Dubhairt an buachaill bo nach rabh an t-airgead aige anois, agus nuair a thainig siad arais chuige la ar na bharach ni rabh se feiceal agus cha'n fhacaidh siad e on la sin go dti an la indiu.
    AT1539: Cleverness and Gullibility
    Seamús Ó Gallchobhair