School: Carraig Airt

Carraig Airt, Co. Donegal
Pádraig Mac Phaidín

1. (continued from previous page)
    suidhe ag an teine sa oidhche tcímíd dath corcar ins an luaithrú. Nuair chímíd fáinne thart gá'n ghealach sin comharthach stoirm. Nuair a bhíonn an oidhche ciúin agus neart réalta ins an spéir sin comhartha sioc. Tcímíd fosta na fainleógaí ag eiteall go íseal agus iad go tuighe sin comhartha fearthainne. Má éirigheann muid agus seilidhe sínte amach ar maidin samhraidh sin cómhartha aimsir mhaith. Ach ma tícimíd an séilidhe (?) sin comhartha droch aimsire. Is minic a tcímíc na sceamaill dhubha ins an spéir. Bíonn fearthainne againn na dhiaidh sin. Is minic a tcímíd an chorr-ghomhaill ag dul sios chun na fairrge sin cómhartha fearthainne. Ach ma tcímíd í ag dul suas chun an chnoc sin cómhartha go bhfuil an aimsire mhaith ag teacht.
  2. An Pháirc Bhuidhe
    An Log Bhán