School: Carraig Airt

Carraig Airt, Co. Donegal
Pádraig Mac Phaidín

Áit - Ainmneacha.
    an Chnuic. An Scraith Chruinn. Scraith Luing. Atha an Dá Chait. Umlach. Caochán. Druim - na - Mónach. Cloigeann. Rósan. Craobhach. Glar-Bhan. Na Portaighthe. Ard-na-Gaoithe. Machaire Maighe Gourgain. Druim Ríoghain. Carn na nGabhar. Caiseal. Easach an Dubhacháin. Leuna Már. Áilt. Gleann Cheo. Oilean Ruadh. Cnoc na “nDúnaibh”. Árd na Raithnighe. Cnoc Loch an “Ghrian”. Átha an Dá Chóir. Cnoc na Geamalta.
  2. Seana - Cheardanna.
    Sa cheanntar seo deirtear go rabh a lán daoine sa tsean aimsear cliste go maith ag deanamh seo is súíd. Cuir i gcás.
    Ag tuigheadóireacht. Ag deanamh téada. Ag deanamh coinnle. Ag deanamh cliabhacha. Ag casadh súgan. Ag deanamh cárr - súgain. An Gréasaidh ag deanamh bróga. Ag deanamh scálaí, Na Tinncéirí. Captaoin. Ag Figheadóireacht Ag deanamh éadaigh. Tailliúr.
    Aodh Ua Gallchobhair
  3. An Gaduidhe agus an Sagart.
    Bhí gaduidhe na chómhnuidhe amuigh ar an sliabh cúpla míle ó Carraig na bhFear. Ní gabhadh a radh caidé’n tslighe bheatha a bhí aige.
    Bhí sé amuigh oidhche amháin ag soláthar do féin. Caidé thug sé a aghaidh air acht ar thigh an tsagart. Chuaidh sé