Scoil: An Gleann (uimhir rolla 14277)

Glen, Co. Donegal
Séamus Ó Domhnaill

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    bhfuigheadh sé bás dé'n ocras agus é leis in a phóca. Thug sé amach bocsa beag agus nuair a bhain sé an clár de léim sgaifte saighdiúr amach.
    D'innis sé dó Sheán go ndéanfadh na saighdiúirí seo rud ar bith a n-iarrfaidhe ortha. Bá é an deireadh a bhí air go dearn siad mailirt ar an bhocsa agus an t-eadach.
    D'imthigh Seán leis airis ag tarraingt ar Ath-a'-Dá-Chorr. Chá deachaidh sé i bhfad gur bhuail an t-ocras é. D'éirigh sé mio-shásta beis féin go dtug sé ar shiubhal an t-éadach. ní rabh fhios aige caidé le déanamh. I gcionn tamaill smaointigh sé air féin. Bhain sé an clár dé'n bhocsa agus d'iarr ar na saighdiúirí imtheacht agus an t-éadach beag a fhághail dó airís.
    D'imthigh siad agus ní rabh i bhfad go rabh siad arais agus an t-eadach leo. Shiubhal sé leis annsin gur shroich sé an baile.
    Nuair a shroich sé é d'fholaigh sé an t-ór faoi charraic a bhí in aice an toighe.
    Ní rabh sé i bhfad sa bhaile go