School: Gortnabrade (roll number 15706)

Gort na Brád, Co. Donegal
Tadhg Mac Pháidín

1. (Déanann) Roimhe seo bhí i bhfad níos mó caoraigh ag na daoine na ata anois, agus rinne siad a gcuid eudaigh fhein dé'n olan. Rinneadh bainín bán fa choinne eudaigh an taobh istoigh, agus bainín brocach fá choinne an taobh amuigh. Rinneadh plainceaid fosta de'n olan a bhí ag na daoiní. Bhí fíghdeóir air an bhaile seo, ach ní dhéarn se eudaigh le fiche bliadhain no níos mó.
    Rinne na mná iad fhein stocaí amach as an olan, ach is beag eudach no stocaí atá dénata ar an bhaile seo anois. Déanann na mn stocaí, chniocáil iad fhein. Tá túirne beag i gcor
    Máire Ní Lafartaigh