School: Ceann an Largaigh (roll number 14887)

Cionn na Leargaí, Co. Donegal
Eithne Ní Ghiolla Séanaigh

1. Fad ó shoin ba ghnáthach leis an fhear seo fanacht amuigh ag imirt cartaí in dhiaidh na h oidhche. Ba ghnáthach leis fanacht amuigh go mall.
    Oidhche amháin bhí sé ag teacht na bhaile indhiaidh a bhrath ag imirt chártaí. Nuair a bhí sé ag teacht amach frí na cnocaibh, chonnaic sé fear n mór dubh thuas in áirde ar an chnoc. Tháinig eagla air agus ní raibh fhios aige caidhe'n doígh a bhfuigheadh sé na bhaile. Bhí an fear mór dubh roimhe achan áit a rachadh sé go dtáinig sé fhach [?] leis a theach féin. Ní raibh sé ábalta labhairt. Bhí a bhean in a suidhe cois na teineadh, acht níor labhairt an fear. Sa
    Roisé Ní Bhuadhaigh
    Bríghid Bean Uí Bhuadhaigh