School: Ceann an Largaigh (roll number 14887)

Cionn na Leargaí, Co. Donegal
Eithne Ní Ghiolla Séanaigh

1. Bhí fear in Duibhí, darbh ainm Donnchadh. Tharrla agus bhí fear eile ar an Baile Líor darbh ainm Seán Pádraig Mháire bhí siad ag cur préataí. Choinniughadh Donnchadh buachaill aimsire darbh ainm Oin Chaoin. Chuaidh Seaghán, Donnchadh agus Óin go dtí Dún Fionnchaidh le préataí. Lá amhain bhí dhá churrach léo. Nuair a thainig siad fhad leis an chuan, bhí sagart ar an chuan rómpa. Diarr se airgid ortha. Ní thabhairfeadh Donnchadh airgead ar bith dó, acht bheirfeadh Seán airgead dó. Dól Donnchadh uisge beatha, agus níor dhíol sé práta uilig. Chuaidh Donnchadh leath ar mire, mar bhí fhíos aige dá dtabhairfeadh se airgead don sagart
    Sadhbha Ní Dhochartaigh
    Na Dúnaibh, Co. Donegal