Scoil: Doire Chasáin (uimhir rolla 15239)

Doire Chasáin, Co. Donegal
Tomás Mac Fhionghaile

1. Rudaí fé Leith go mbíonn meas ortha.
    Níl moran rudai ins an am i lathair go bhfuil meas fé leith ortha, ach tá rud éigin crochta i n-áirde i ngach teach, cibé an rud é. Bíonn amanna spéisialta ins an bhliadhain go bhfághtar na rudaí sin mar ag “Féil Bríghde”. Oidhche Fhéile Bríghde ghnidheann muid croiseanna in onóir do Naomh Bríghid.
    Ghnídhtear croiseanna Bhríghde do fheadga, agus cuirtear ceann in áirde ós cionn gach dorais ins an teach agus cuirtear ceann ós cionn dorais gach uile bhoithigh. Ba í Naomh Bríghid an chean duine a rinne crois de na fheadha ariamh.
    Róise Nic Pháidín
    Dumhaigh, Co. Donegal