School: Doire Chasáin (roll number 15239)

Doire Chasáin, Co. Donegal
Teachers:
Tomás Mac Fhionghaile Brighid Ní Cheallaigh

1. Cluicí.
    Bíonn cuid mhór cluicí againn ins an bhaile. Bíonn muid ag imirt tig agus sé an doig a n-abrann muid é, P I G Pig, you are the tig. Cluiche eile a bhíonn muid ag imirt liathróid. Bíonn muid ag déanamh fir sneachta agus ag caitheamh sneachta ar a chéile sa’n Gheimhreadh. Ins an oidhche nuair a bhíonn muid astoigh linn féin bíonn muid ag imirt cleasanna beaga agus sé an cleas is mó a bhíonn muid ag imirt “maide briste iarainn” cait cait an óla fola fip maca an nidh maca maca an nad drán drán na cláirsighe Éicí Béicí tall sa bhfos crup isteac an fhidéog. Bíonn muid ag déanamh dallóg, fosta agus bíonn spórt mór againn. Bíónn cúpla gasúr againn ann agus bíonn duine agus a gcuid súl druidhte aige, annsin imthigheann an chuid eíle a bhfolach ort agus ce bith an cead duine a gheobaidh tú greim air caitheadh sé a chuid súl a dhruid agus bíonn muid ar an dóigh sin go dtí go mbíonn muid reidh.
    Seán Ó Canainn
    An tArd Bán, Co. Donegal