School: Doire Chasáin (roll number 15239)

Doire Chasáin, Co. Donegal
Teachers:
Tomás Mac Fhionghaile Brighid Ní Cheallaigh

1. Tomhaiseanna.
    Ceathrar ar rith, ceathrar ar crioch, beirt in airde, agus a ceann crochta. Freagra= bó. gearrtar agus ranntar iad agus cuirtear iad ar an tábla= freagra= páca cárdaí Beitheadhach cruaidhe agus ruball olna= freagra= le snathad agus snáithe. Trí cósa in airde, agus dá cois faoi, a cheann ina thóin, agus a thóin ina cheann. freagra= fear agus póta ar a cheann. Trí ba breaca, damhsa ar na leacacha Ma tomhaisfidh tú sin cuirfidh me barr nimhe do giall. Nighean an rígh ina suidhe faoi chrann cnapán óir i lár a croidhe, a coise ina cheann. freagra = tuagh Cáide atá níos feárr ná Dia, níos measa ná an diabhail. Freagaire a dhath. Leath mharbh, agus leath bheo, Freagra madadh agus a ceann istigh i bpota. Cáide atá
    Máirín Níc a' Bháird
    Na Dúnaibh, Co. Donegal