Scoil: Más an Easa (C.) (uimhir rolla 14776)

Masiness, Co. Donegal
Máire Ní Cholchuin

Ar an leathanach seo

1. Tá mo theach in a shuidhe ar thaobh roilige agus fuair Cill Mhic a Lagha a ainm ó'n roilig seo. Níl an roiligh seo le feiceáil anois mar bhain mo shean athair é ar shiubhail agus níl crosanna ar bith le feiceáil anois. Bhí an roilig seo cosamhail le páirc agus bhí claidhe thart fá dtaobh do agus bhí crann beag deas i lár na roilige agus tá an crann le feiceáil go fóill.
    2. products
    Máire Ní Threartaigh
    Creeslough, Co. Donegal
  2. Gníthear cafraidh amach as sillíní coirce agus seo an dóigh a gnítear iad. Cuirtear iad isteach i dtubán agus cuirtear uisge orra. Nuair atá siad dhá oidhche ins an tubán baintear an t-uisge daobhtha agus cuirtear í bpota iad agus cuirtear bainne orra annsin cuirtear an pota ar an teine agus nuair atá siad aon uair amháin ar an teine tógtar iad agus cuirtear amach i plátaí iad agus ithtear iad annsin.