School: Más an Easa (C.) (roll number 14776)

Masiness, Co. Donegal
Máire Ní Cholchuin

1. (continued from previous page)
    orta siocair nach rabh airgead ar bith aige. Nuair a chuaidh siad ‘na bhaile, connaic siad an fear eile, agus cheap siad gur a spiorad a bhí ann.
  2. I bhfad ó shóin bhí fear agus bhí triúr mac aige. Sul a bhfuair sé bás dubhairt sé go dtabharfadh sé a ríoghacht do'n mac a ba fallsa a bhí aige.
    Dubhairt an chead mac "dá mbéinn in mo shuidhe ag an teine agus mo ladhra ins an luaith dá dtuitfeaadh aibhleóg dearg ar mo ladhair, bhéinn chómh fallsa sin nac dtógfainn mo ladhra."
    Ars' an dara mac dá mbéinn in mo luige in mo leabaid, agus mo shúile fosgailte, agus an súitche ag tuitim anuas, bhéinn cómh fallsa sin nach ndruidfinn mo shúile.
    Ars' an treas mhac "dá mbéínn ag gabhail bheith crocta, agus an rópa thart fa mo mhúineáil, bhéinn cómh fallsa