School: Más an Easa (B.) (roll number 14775)

Masiness, Co. Donegal
Prionnseas Mac Carraigh

1. (continued from previous page)
    spionóg, agus cha dtug spíonóg liom” adeir sí. Labhair an biolár annsin leithe, “bain biolár, ith biolár, agus tabair biolár leat”. “Maise cha bhain biolár, char ith biolar, agus cha dtug biolár liom” adeir sí.
    Chuaidh sí isteach chuig Cailleach na gCearc agus d’iarr sí aibhleóg uirthí. “Ma bhaineann tú amach sréadan dearg atá i gcúl mo chluaise bheirfidh mé aibhleog duit” arsa Cailleach. “Spréidhadh ort”, arsa sise, “ar do shean-cheann, caidén sgor a rachainn a dhul a bhaint a dháth as chúl do chluaise” “Ní bhfuighfidh tú aibhleóg” arsa Cailleach. “Bhál cuinnigh do aibhleóg” ar sise. Chuaidh sí abhaile annsin agus d’iarr a máthair uirthi caidé mar bhí.
    D’iarr a máthair ar Níomal Fionn a dhul agus aibhleóg a fhághail. Chuaidh sise annsin, agus nuair a bhí sí ag dul thar na h-aibhne labhair tom spíonóige leithe.
    “Bain spíonóig, ith spíonóg, agus tabhair spíonóg leath” “Maise char bhain spíonóg, chár ith spíonóg, agus chá dtug spíonóg liom” arsa sise. Labhair an biolár annsin “bain biolár, ith biolár, agus tabhair biolár leat”
    AT0510: Cinderella and Cap o' Rushes
    Frank Mc Carry