School: Más an Easa (B.) (roll number 14775)

Masiness, Co. Donegal
Prionnseas Mac Carraigh

Story told by Mrs Anne Sheils, (aged 74), Carnamaddy, Cashelmore P.O., Co. Donegal.
    She heard it from her mother who died over thirty years ago, aged 89 years.
    (This story was written down by the teacher, who collected the stories in this book exactly as Mrs Sheils told it.)

Bhí Rí ann am ammháin agus bhí mac amháin aige, cha bfuighfeadh sé amach ar an dorus go rabh sé bliadhain agus fiche. D'éirigh an Rí go luath maidín Dia Máirt
    "A Mhic, tá tú bliadhain agus fiche indiu, agus caithfidh tú gabhail indiu, agus cia ar bith a dheireas tú caitfidh tú é a fhághail."
    "Maith go leóir! Béidh mise ar mo chuid bonnaí. Fágaigidh an bealach go bhfuigheadh mé amach."
    Bhí an talamh geal le sneachta. D'orduigh sé an sgáile de'n t-sneachta a thabhairt isteach chuige, agus cleite preácháin dhuibh agus gearrfiadh. Chuir se cleite an phréacáin i bhfastodh 'san t-sneachta, agus bhain sé an fuil amach as an ghearrfiadh agus leig sé síos é ag bun an chleite,
    AT0505: Dead Man as Helper
    Frank Mc Carry