School: Más an Easa (B.) (roll number 14775)

Masiness, Co. Donegal
Prionnseas Mac Carraigh

1. This story was taken down by the teacher Frank McCarry as Mrs Sheils told it.
    Aos - 72.
    Dáta - 19ad Bealtainne 1938
    Bhí dhá dhearbhráthair ann uair amháin fad ó shoin - Seán agus Séamus. Bhí siad i n-a gcomhnuidhe leobhtha féin, agus bhí a sáith acú. Acht thainig an bás agus thug sé leis a rabh acú ar an t-saoghal, acht iad féin.
    Thainig Samhradh cruaidh ortha mar thainig go minic ar chuid Gaedhil bochta na h-Éireann, agus b’éigin daobhtha slán agus beannacht a fhágailt ag a gcró beag, agus siubhail mór a ghlacadh. nar mór misneach ortha fhéin. Shiubhal siad leobhtha go deachaidh siad fhad le crois-bhealaigh Arsa Seán annsin;
    “Caithfidh muid sgárach le na chéile annseo agus cuirfidh muid (ar gclaidheamhe) ar dhá chlaidheamh isteach ins an chlaidho. Má thigeann tusa annseo romham agus méirg a bheith
    AT0300: The Dragon‑Slayer
    AT0303: The Twins or Blood‑Brothers