School: Mágh Rua (Murroe)

Murroe, Co. Donegal
P. S. Ó Dochartaigh

1. Chuaidh beirt fhear go h-Albain uair amhain agus ni rabh moran airgead aige. La amhain bhi siad iongantach tuirseach agus bhi ocras ar an beirt fhear. Padruig agus Seamus an t-ainm a bhi ar an bheirt fhear seo. D'iarr Padruig ar Seamus fan annsin ar feadh tamaill agus geobhaidh mise builbhin. Chuaidh se go dti t-siopa agus bhi fear ag dioladh aran ins an t-siopa seo agus bhi a gluaisteain fa choinne an t-aran amuigh ar an t-sraid. Chuaidh Seamus suas go dti an gluaisteain agus thug se amach dha bhuilbhin agus thoisig se ag onc cia acu de na builbhin a bhi nios mo. Thainig fear an gluaisteain amach agus dubhairt se de'n fear caide ta tusa ag deanamh ag an gluaisteain sin. Bhi me ag onc cia aca de na builbhin seo a bhi nios mo. Tabhair leat do bhuilbhin amach ac mo chasain arsan fear an gluaisteain. D'imthigh se sios go dti Seamus agus bhi atas mor air. Bhi de shaith ithe ag an bheirt fhear annsin.
    Bríghid Nic a Leagha
    Dunfanaghy, Co. Donegal