School: Mágh Rua (Murroe)

Murroe, Co. Donegal
P. S. Ó Dochartaigh

1. Sgéal
    Bhí fear ann uair amhain agus bhi sé bacach, agus dall fosta. Bhí madadh beag aige fosta agus bhí cupa thart ar mhuinéal an mhadadh.Achan áit a rachaidh an madadh rachaidh an fear na diaidh. Lá amháin cuaidh an fear amach ag siubhal agus cuaidh an madadh na dhiaidh. An céad teach a casadh ortha cuaidh an madadh isteach ann Bhí sean fhear istuigh ann agus diarr an sean fhear ar an madadh an cupa a tabhairt do Dubhairt sé go dtabhairfeadh agus tug Cuaidh sé amach annsin agus cuaidh sé amach annsin agus cuaidh sé isteach idteach eile agus bhí sean bhean istuigh ann. Thainig eagla ar an sean bhean agus chuir sí amach an madadh annsin chuaidh an fear agus an madadh na bhaile nuair a cuaidh siad na bhaile fuair an madadh bás agus bhí an fear an buadhra na diaidh agus tamall na diaidh sin fuair an fear é féin bás.
    Bríghid Ní Ghearrbhaigh
    Doire Uí Fhríl, Co. Donegal