School: Mágh Rua (Murroe)

Murroe, Co. Donegal
P. S. Ó Dochartaigh

1. Ciste ór i bfolach
    Bhí fear ann uair amhain agus bhí dhá ingin aige. Oidhche ámhain, bhí sé amuigh deach eile ag imirt caraí ní rabh sé bhfada istoigh go dtáinig fear beag riabeach ruadh isteach agus shuidh sé siós ag an teineadh agus chan dhubhairt sé rud bith scannruigh an dhá cáilíni agus cuir an fear beag riabeach ruadh ceist ar na cailíni cá rabh an t-airgead a bhí ag a t-athair dubhairt siadsan nach rabh ar airgead at bith aige. Dubhairt an fear beag ribeach ruadh go gcuirfeadh se amach as an teach agus rith siad agus fuair siad an t-airgead agus thug do é agus d'imtigh sé.
    Máire Nic Suibhne
    Murroe, Co. Donegal