School: Mágh Rua (Murroe)

Murroe, Co. Donegal
P. S. Ó Dochartaigh

1. Sgéal
    Bhí fear ann aon uair amháin agus bhí rún aige bréag a innse go minic. Thoisigh sé ag caitheanh gloinne. Rachadh sé go teach na comharsain achan oidhche. Bhí cuid mhór páipéirí agus leabharthaí sa teach seo. Oidhche amháin thainig sé go dtí an teach seo agus ní rabh na gloinní leis agus bhí fearg air. Thug ceann de na daoine a rabh sa teach sean phéire do agus dubhairt sé go rabh onc níos fearr ionnta. Nuair a bhí sé ag teacht abhaile, bhain sé na gloinne de agus chuir sé a mhéar ins an ait ina mbíonn an gloinne agus ní rabh gloinne ar bith ann.Thoisigh na daoiní a rabh sa teach ag gáirí agus ag mágadh faoi.
    Chuaidh sé abhaile an oidhche sin agus chá dtainig sé arais níos mó mar bhí fearg millteanach air cionnus go rabh na daoiní ag mágadh agus ag gáirí faoi.
    Máire Nic a Leagha
    Murroe, Co. Donegal