Scoil: Mágh Rua (Murroe)

Murroe, Co. Donegal
P. S. Ó Dochartaigh

1. Sgéal greanmhar
    Bhí fear ann uair amháin agus mharbhuigh sé fear eile. Bhí na gardaí na dhiaidh acht ní thiocfadh leobhtha greim a fhághail air. Lá amháin thainig siad go dtí an teach a rabh an fear. Chonnaic mháthair an fhear iad ag teacht agus cuir sé an fear isteach i chliabháin. Cuir sé cloch déanta mar áran thart ar muinéail an fhear. Nuair a thainig na gardaí isteach chuaidh garda amháin fhad leis an cliabhain agus d'iarr sé píosa ón fhear. Thug an fear píosa do. Cuir sé an píosa isteach in a bhéal. Thuit sé marbh ag cos an bhean. D'imthigh na gardaí uilig na bhaile agus eagla ortha.
    Máire Nic Pháidín
    Dunfanaghy, Co. Donegal