School: Mágh Rua (Murroe)

Murroe, Co. Donegal
P. S. Ó Dochartaigh

Bhí fear ann uair amháin agus chreid sé ina an diabhal agus níor chreid sé in Dia. Oidhche amháin bhí sé ag imirt cárdaí i dteach. Nuair a bhi sé ag teacht na bhaile bhí aige le theacht trásna abhainn. Nuair a bhí sé ag teacht comhgarach do'n abhainn d'éirigh an t-uisge ins an abhainn agus ní rabh sé ábalta fhághail trásna agus dubhairt sé dá gcuireadh Dia an t-uisge ar siubhal go gcréideadh sé in Dia. D'imithigh an t-uisge agus fuair an fear trásna. Nuair a bhí se ar an taobh eile de'n abhainn, Dubhairt sé " Dia maith, Dia maith agus nil an diabhal olc ach oiread".
    Nóra Ní Gearrbhaigh
    Doire Uí Fhríl, Co. Donegal