School: Mágh Rua (Murroe)

Murroe, Co. Donegal
P. S. Ó Dochartaigh

1. Sgéal
    Bhí bean agus fear ag teacht ó theach phobail lá amháin. Chonnaic an bean dhá ghé ins an phairc."An bhfeiceann tú an dá ghé sin? arsa an bhean "Ní fheicim dhá ghé ach tchím gé amhain arsa an fear Bhí siad ag caint mar sin sa deireadh thuit an bean í fhéin ar an bhealach mhór agus leig sí uirthí go rabh si marbh, Thug an fear an corp na bhaile.
    Tháinig na comharsana isteach chun na faire. Cuireadh isteach sa comhrann í agus thug siad go dtí an roilge. Nuair a cuireadh í sgread sí amach Leig amach mé níl ach aon gé ann. Thug seisean amach í agus nair a bhí siad ag teacht na bhaile chonnaic siad an dá ghé agus dubhairt seisean Tchím gé amhain agus gandal amháin.
    Cáit Ní Ghallchobhair
    Murroe, Co. Donegal